skip to Main Content

Bamse 50 år, 29 oktober 2016

I seriernas värld 2016
Bamse – Världens starkaste björn fyller 50 år
Vernissage: lör 29 oktober 13-15 på Lomma Bibliotek
Utställningen pågår 29 oktober – 24 november
Utställning i samarbete med Seriefrämjandet

Bamse är inte bara världens starkaste björn, han är också Sveriges mest älskade figur! Tillsammans med vännerna Lille Skutt, Skalman och alla de andra har han förgyllt tillvaron i det svenska folkhemmet i hela 50 år. Flera generationer har läst de tecknade serierna – och sedan läst dem för sina barn och fört vidare traditionen.

Rune Andréasson är skaparen av Bamse, och den första serien utkom 1966. Sedan dess har figuren fått en egen tidning, filmer som sträcker sig från svartvita till färg över flera decennier, en egen värld i Kolmårdens djurpark, och mycket mer. Rune Andréasson involverade tidigt andra i skapandet av serien, och genom åren har många skickliga serietecknare bidragit till en uppsjö av fängslande berättelser i Bamses värld.

Utställningen vänder sig både till stora och små. Den innehåller unikt material i form av teckningar och serieoriginal från Adam Blomgren, Lars Bällsten, Kenneth & Kerstin Hamberg, Bernt Hanson, Thomas Holm och Ted Johansson. Utställningen arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.

Visningen i Lomma presenteras i samarbete med Serifrämjandet och Lomma bibliotek

Välkomna!

Facebook

Unable to display Facebook posts
Show Error Message

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference for a solution.
Back To Top