skip to Main Content

Lena Ulvsbäck 6 maj 2017

Tjejsnack, Lena Ulvsbäck

VERNISSAGE 6/5 13-15 på Lomma Bibliotek
Presentation av konstnären 13.15
Utställningen pågår 6/5– 25/5

Ett sätt att få kontakt med sina sinnen.

Bildkonstnär med oljemåleri som övervägande teknik. Bosatt i Lomma kommun på Strandvägen sedan 1968.

Lenas intresse för måleri började i arton års åldern. Men det sociala trycket var för stort, så hon skaffade sig ett ”riktigt” yrke, nämligen lärarens. Med sin okonventionella inställning till livet, måste eleverna ha uppskattat henne till fullo. När så de egna barnen blev stora började Lena utbilda sig som konstnär, i Sverige men också i sitt speciella paradis Arles i Frankrike.

Ljuset i Provence har, liksom det i Österlen och Skagen, sin alldeles särskilda betydelse för en skaparprocess. Att leva med naturen, se hur den förändras, ljuset, färgerna, betyder mycket för Lena.

Det Lena helst pratar om är inte sin konst, utan det är istället de stora livsfrågorna. Vad är meningen med livet? Det andliga tillståndet, som betyder olika för olika människor, kanske ger oss kontakt både framåt och bakåt i generationerna.
Livsfrågorna är många och även om vi inte tror lika i allt, kan vi kanske enas om att mänsklig kunskap inte är ett resultat av endast ett liv. Lena efterlyser en tätare och naturlig kontakt mellan barn och äldre. Det lilla barnets livsbejakelse och den äldres perspektiv och livserfarenhet, är något vi behöver ta till vara på i större utsträckning.

Åter till skapandet säger Lena att efter en lång tid av konstnärlig overksamhet och ensamhet uppstår ett behov av expressivt skapande. Bilder och färger får form. Arbetet med bilden blir det viktigaste nästan explosivt, det är en reningsprocess.

Lena Ulvsbäck, Ateljé: Strandvägen 160 i Lomma

Facebook

Unable to display Facebook posts
Show Error Message

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference for a solution.
Back To Top